Gratulujeme! Nejenom s námi a s ostatními účastníky jsi došel až sem. Ať už pro tebe byla motivací skupina, každodenní aktualizace výzev nebo důvěra, že tentokrát chceš na sobě opravdu začít efektivně makat, nakonec jsi to stejně nebyl nikdo jiný než ty sám, kdo se rozhodl výzvy plnit a věnovat sám sobě celý měsíc čas a úsilí. Obdivujeme tvoje odhodlání a doufáme, že to pro tebe byl silný a přínosný měsíc.
Jak už je ti asi jasné, 30 dní je dost dlouhá doba k tomu naučit se základní návyk – a to každý den se posouvat a věnovat čas a energii sám sobě, ať už jakkoliv. Aby to ale dávalo opravdový smysl, nenech to všechno vyšumět a zůstat ve vzpomínkách. Pokud sis ještě nenašel svoje vlastní pozitivní návyky a rituály, věříme, že teď už víš všechno důležité k tomu, aby sis je zodpovědně stanovil. Podpoř v sobě dlouhodobý záměr. Další výzvy si už před sebe dokážeš klást sám tak, aby tě vedly na jakékoliv cestě, kterou si zvolíš.

Nejsilnější na další cestě je tvůj vnitřní motiv, tvoje vlastní „proč”, které jsi schopný každé ráno před zrcadlem zodpovědět. I tak ale víme, o kolik je to snazší, když se máš o co nebo o koho opřít. Svojí účastí v 30denní výzvě ses stal součástí komunity X-Challenge a my bychom ti rádi pomáhali i nadále, kdekoliv to uznáš za vhodné, radostné a přínosné.

Věříme, že až pomine koronová situace, najdeme spoustu příležitostí se setkat na některé z námi organizovaných akcí nebo setkání. Rozhodně ale nemusíš otálet a můžeš například v 30denní facebookové skupině vytvořit partu lidí, se kterými se budete vzájemně dlouhodobě podporovat. My sami už teď plánujeme aktivity včetně nových specializovaných výzvových balíčků v appce, kde tě srdečně rádi uvítáme.

Nejaktuálnější informace najdeš na sítích a webu X-Challenge a v appce, která se ti přepla do tzv. free módu, kde budeš i nadále nacházet inspirativní výzvy. Časem i přímo v ní přibydou možnosti se porovnávat a vzájemně hecovat s ostatními a sledovat svůj vlastní progress.

Všechny materiály ti budou ještě minimálně měsíc k dispozici. Už teď plánujeme nový běh 30denní výzvy vylepšený a upravený na základě naší vlastní zpětné vazby i na základě té, o kterou tě v následujících dnech poprosíme. Půjde ven v červnu a do té doby jsou dosavadní materiály dostupné pro tebe na webu k využití dle tvého nejlepšího uvážení. Využij čas doma například na doplnění námětů na knížky a videa, které jsi během těchto třiceti dní dostal.

Už teď se taky můžeš zapojit do neoficiálního, ale zároveň velmi hodnotného projektu Osobní X-Challenge. Cílem je stanovit si výzvu, která je v ideálním případě velmi konkrétní, náročná a zároveň víš, že ji skutečně chceš dosáhnout a potřebuješ pro ni všechny možné prostředky. Jedním z nich může, ale nemusí být i veřejný závazek. Jinak řečeno veřejně oznámit, že ji plníš a informovat ostatní o průběhu příprav.

Příkladem může být třeba Osobní X-Challenge našeho Petra, který se rozhodl se během necelého roku připravit na absolvování IronMana, jednoho z nejtěžších závodů na světě. 4 kilometry plavání v moři, 180km na kole a uběhnutí maratonu zároveň, to všechno dohromady pod 17 hodin. Petr to odkomunikoval veřejně jako závazek, a hravou, ale velmi srdečnou formou na svých sítích přibližuje cestu ostatním a jde nám všem příkladem. Neváhej se zapojit i ty se svojí výzvou, ať už bude sportovní, pracovní, cestovatelská nebo jiná.

Ať už si zvolíš jakoukoliv cestu a využiješ jakékoliv možnosti, kterou máš od nás nebo od facebookové skupiny, neváhej i nám samotným napsat, pokud si nebudeš vědět rady. I my jsme toho součástí, a pokud to bude v našich silách, a v naší kompetenci, moc rádi ti budeme k dispozici.

Od srdce ti děkujeme, že jsi v tom byl s námi, a mohli jsme společně tenhle program realizovat. Těšíme se, až tě potkáme a poznáme osobně. Věříme, že jsi silná osobnost, která má nám, a svému vlastnímu okolí, nám co předat. Přejeme ti hodně energie, odhodlání překonávat překážky, síly a víry v sebe sama.

Za X-Challenge a autory 30denní výzvy Petr, Matouš a Miky ❤️