Pravidla akce Objev Česko 2021

  1. Buď fér
    Věř ostatním a sám jednej tak, aby se dalo věřit tobě. Hlavním cílem a největší odměnou je cesta a zážitek jako takový. Hodnocení a pořadí vůči ostatním ber jenom jako vodítko a příležitost k vzájemné inspiraci a pomoci.
  2. Na vlastní triko
    Akce Objev Česko se oficiálně koná od 8. 8. 2021 do 15. 8. 2021. Po celou dobu jednáš na vlastní nebezpečí. Registrací se zavazuješ k tomu, že budeš dodržovat pravidla, obchodní podmínky a hlavně etický kodex a budeš jednat tak, abys neohrožoval sebe ani ostatní. Máš plnou svobodu a tedy plnou zodpovědnost za svoje jednání.
    Tvojí výzvou i cílem jsou venkovní aktivity včetně treků v horách a putování v srpnovém počasí, které může přinést vedra i přívalové deště a bouřky. Podle toho se pečlivě připrav fyzicky i psychicky, za žádných okolností nepodceňuj předpověď počasí, vezmi si odpovídající vybavení a nezlob 😉
  3. 1 až 3 lidi v týmu
    Je na tobě, jestli pojedeš sám, nebo dáte s kamarády dokupy 2–3 členný tým. Registraci a platbu ale děláte každý sám a až když jste komplet, spárujeme vás jako tým. Sleduj průběžně informace v mailech a na Facebooku X-Challenge.
  4. Nemusíš nic. Stačí dojít do cíle.
    Akci si užij naplno svým vlastním tempem. Nicméně jde o putování, takže platí, že bys měl ujít aspoň 100 km a splnit 2 checkpointy. Kromě toho je pak jedinou podmínkou pro vyhodnocení dojít do 14. 8. 18:00 do cíle v místě, které včas upřesníme. Pokud to nestihneš, o body nepřijdeš, ale nemůžeš soutěžit o umístění. Setkání se všemi ostatními skvělými lidmi, kteří se Objev Česko účastní, a možnost vzájemně sdílet zážitky si ale přece nechceš nechat ujít. 😉
    X-Challenge Fesťák s vyhlášením a společným táborákem v cíli oficiálně začínají v 17:00, počítáme ale s tím, že se účastníci budou scházet postupně.
  5. Věci na celou dobu
    Na akci by sis měl celou dobu poradit jen s tím, co si zabalíš doma. Představ si, jako by prostě zrovna nebylo možné si nic koupit. Ani bydlení. Pro ucelení zážitku doporučujeme si jídlo obstarávat prací nebo z přírodních zdrojů – to najdeš i mezi výzvami. I tak si ale vezmi bezpečností rezervu jídla, oblečení, paliva a jiných potřeb (například zdravotních) na celou dobu.
  6. Zapoj srdce, ale i hlavu
    Chceme tě přibrat do party a postavit se za tebe, kdykoli bude třeba. Proto ale pomoz ty nám tím, že budeš vystupovat reprezentativně. Místo odhazování odpadků jich raději pytel nasbírej. Do přírody nikdy nechoď bez pokory a obezřetnosti. Připrav se fyzicky, se správným vybavením a dávej pozor na předpovědi počasí. Pečuj o přírodu pro budoucí generace a dodržuj všechna zákonná opatření ochraňující přírodu i tebe.
  7. Peníze jen na dopravu
    Na vlak, autobus či spolujízdu použij tolik peněz, kolik bude potřeba. Jinak je neutrácej. Až na jednu výjimku: Pokud pro tebe někdo něco hezkého udělá a ty ho budeš následně chtít odměnit – například ho pozvat na jídlo. V tom ti bránit rozhodně nebudeme. Rozhodně ale doporučujeme mít s sebou rezervu v hotovosti pro případ nouze a na občerstvení u závěrečného táboráku.
    Způsob dopravy je na tobě a v rámci pravidel není omezen.
  8. Denní výzvy
    Každý den akce do 9:00 zveřejníme denní výzvu. Její splnění můžeš zadat do dalšího dne 10:00. Přístup ke všem ostatním výzvám získáš v den startu akce.
  9. Volitelné výzvy
    Celou akci okoření výzvy jako dej si noční pochod, přespi za pecí, uvař si na ohni, poznej nejstaršího člověka ve vesnici, nebo projeď se kombajnem. Ber to jako cestu k nezapomenutelným zážitkům, ke kterým by ses jinak dost možná neodhodlal. Je vždy na tobě, do kterých výzev se pustíš, ale doporučujeme do toho jít naplno a s otevřenou myslí. Nezapomeň ale na ideál zanechat za sebou svět lepší než jak jsme ho našli. Proto všechny výzvy, které se rozhodneš plnit, zvládni v rámci zákonů, vyhlášek a hlavně bezpečnosti a svého nejlepšího morálního přesvědčení.
  10. Bodové ohodnocení výzev je předem definované organizátory X-Challenge. V hodnocení ale nehraje hlavní roli.
    V X-Challenge budeme tvůj postup a jeho sdílení pečlivě sledovat. Dobrodruzi a objevitelé, kteří nás nejvíce osloví svým přístupem k cestám, plněním výzev i sdíleným obsahem, si kromě těch s nejvíce body zaslouží speciální ocenění. Vítěze vyhlásíme na závěrečném fesťáku. Sami samozřejmě nedokážeme zhodnotit, jak moc jsi se překonal a jak náročná pro tebe výzva byla. Proto sice výzvy mají body, v hodnocení ale zdaleka nehrají hlavní roli. Sám pro sebe si hlavně zkus vždy uvědomit, co ti plnění výzvy dalo do života.
  11. Poděl se o cestu se světem!
    Během akce Objev Česko i po ní se neboj svoje zážitky a zkušenosti sdílet i na jakýchkoliv dalších sítích a inspirovat tak svoje kamarády i okolí k překonání sebe sama. Stejně tak můžeš pořádat veřejné přednášky inspirované zážitky z výzvy, rádi tvoji událost v rámci možností podpoříme například sdílením. Nezapomeň ale, že X-Challenge má svoji ochrannou známku a je pro nás všechny důležité, že v souvislosti s akcí nešíříš nemorální, nezákonné nebo jiné nevhodné bláboly, které by mohly dobré jméno X-Challenge poškodit. Než se do sdílení pustíš, raději si prosím ještě jednou projdi morální kodex. Registrací do výzvy prohlašuješ, že na veřejných komunikačních kanálech nebo na akcích nebudeš poškozovat dobré jméno X-Challenge ani partnerů. Díky, hombre.
  12. Tvůj příběh sdílíme na stránky, média a sociální sítě.
    Přihlášením do výzvy nám dáváš souhlas nakládat s fotkami, videi a texty podle našich chutí (samozřejmě v rámci morálky a zákonů) a možnost je pro tvou slávu poskytnout médiím a našim partnerům. Nemusíš se bát, ty nejošklivější fotky mažeme. Pokud nám materiály pošleš jen mailem, můžeš případně připsat, že si jejich sdílení nepřeješ – hlavně pokud tě o to požádají jiní lidé na záznamu. Jejich přání prosím bezpodmínečně dodržuj i na svých sítích.
  13. Pokud tě někdo bude chtít podpořit, mají oficiální partneři přednost
    X-Challenge spolupracuje s partnery, kteří vás všechny podpoří na cestě. Každá spolupráce má ale nějaké podmínky, kterými se musíme řídit, aby byly všechny strany spokojené. Pokud dostaneš nabídku na podporu spřátelenou firmou nebo značkou, jedině dobře pro tebe. Vaše spolupráce ale nesmí jít na úkor stávajících oficiálních partnerů výzvy (např. konkurencí)
  14. Vítězem je pro nás každý účastník!
    I když Objev Česko není soutěž, vítězem je pro nás každý, kdo si dal závazek, překonal nepohodlí a dostal ze sebe maximum. To všechno samozřejmě v rámci svého nejlepšího vědomí a svědomí, dodržování pravidel a našeho morálního kodexu. Vám, přátelé, ale vděčíme i za to, že svou účastí inspirujete celý svět okolo vás.

Jdeš do toho? Rovnou se registruj na webu X-Challenge.

REGISTROVAT NA OBJEV ČESKO